top of page
Search
  • gligord

Ласерска епилација за мажиЛасерската епилација на влакна е популарна процедура не само за женската популација. Во последно време тренд за мазна и мека кожа се повеке е актуелна и кај мажите.

Покрај естетскиот изглед  целта на епилација е и решавање на проблем на враснати влакна кои доведуваат до воспалителни процеси и појава на лузни на кожата.


Кој е идеален кандидат за ласерската епилација?


Идеален кандидат се мажите со светол тен и со темни влакна Ласерскиот сноп делува на меланинот внатре во влакното и на тој начин трајно го уништува фоликулот на влакното.


Кои региии се најпопуларни за ласерска епилација кај мажи?


Јаболчници

Гради

Стомак

Мишки

Врат

Грб


Предност на ласерската епилација:


Безболна

Безбедна

Дава трајни резултати


Колку третмани се препорачуваат?


Препорачан број на ласерските третмани е од 3 до 5 зависно од регија,возраста и квалитетот на влакното.

Третманите се препорачуваат на 6-8 недели.


Пациентот после третманот може да се врати на секојдневните работни обврски.

1,679 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page