top of page
Search
  • gligord

ПРП третман - ВАМПИРСКИ фејслифтинг


ПРП третман за подмладување и оптегање на кожата (Вампирски фејслифтинг)

ПРП е третман кој се базира на регенеративната моќ на сопствената крв. Се користи во медицината повеќе од 100 години. Со дегранулација на нашите крвни плочки се ослободува фактор на раст кој стимулира пролиферација на стем клетките одговорни за видливата репарација и регенерација на ткивата. Во естетиката се применува за обновување на кожата, подмладување, подобрување на волуменот, оптегање на брчките, избелување на флеките, измазнување на лузните без употреба на вештачки супстанции. Видливи резултати дава и кај паѓање на косата (дифузна алопециа).

Како се изведува процедурата?

Се вади крв од вена на раката во епрувета, исто како за рутински лабораториски испитувања. Крвта се центрифугира 9 минути и се одвојува збогатената плазма. Со шприц и најтенка игличка плазмата се внесува во кожата.

Кожата се анестезира со анестетска крема која стои до 40 минути.

Третманот се изведува еднаш а по потреба може да се повтори по 2-3 месеци. По еден месец пациентот приметува како кожата изгледа поздраво, оптегнато, со уедначена боја, лузните се поблаги. Како се зголемува продукцијата на колаген ефектите во наредните 12 месеци стануваат се подобри. Резултатите варираат зависно од возраста, претходното оштетување на кожата и општиот начин на животот.

Кои регии се третираат?

· Горните и долни очни капаци

· Образи и чело

· Назолабиални брчки

· Брчките околу устата

· Оштетена и остарена кожа од сонце

· Хиперпигментации

· Врат и подбрадок

· Деколте

· Раце

· Лузни од акни

· Ретка и слаба коса

Главни предности

· Без ризик затоа што се употребува наша крв

· Нехируршка метода

· Природна регенерација со наши стем клетки и фактор на раст

Недостатоци на методата

· Потребни се 2-3 месеци за да се види убавиот резултат

· Единствен несакан ефект е можна појава на модринка

Колку долго трае ефектот?

18 месеци- 2 години

Контраиндикации

· Карцином на лицето

· Системски карцином, хемотерапија или стероидна терапија

· Аутоимуни болести

· Тешки кожни заболувања

· Антикоагулантна терапија, аспирин

Комбинирана ПРП со МЕЗОКОНЦИ или ХИЈАЛУРОНСКА КИСЕЛИНА

При изведување на третман со филер Хијалуронска киселина или Мезонити може да се обогати третманот со ПРП. Тоа се прави во еден третман.

ПРП третман за подмладување и оптегање на кожата (Вампирски фејслифтинг)

ПРП е третман кој се базира на регенеративната моќ на сопствената крв. Се користи во медицината повеќе од 100 години. Со дегранулација на нашите крвни плочки се ослободува фактор на раст кој стимулира пролиферација на стем клетките одговорни за видливата репарација и регенерација на ткивата. Во естетиката се применува за обновување на кожата, подмладување, подобрување на волуменот, оптегање на брчките, избелување на флеките, измазнување на лузните без употреба на вештачки супстанции. Видливи резултати дава и кај паѓање на косата (дифузна алопециа).

Како се изведува процедурата?

Се вади крв од вена на раката во епрувета, исто како за рутински лабораториски испитувања. Крвта се центрифугира 9 минути и се одвојува збогатената плазма. Со шприц и најтенка игличка плазмата се внесува во кожата.

Кожата се анестезира со анестетска крема која стои до 40 минути.

Третманот се изведува еднаш а по потреба може да се повтори по 2-3 месеци. По еден месец пациентот приметува како кожата изгледа поздраво, оптегнато, со уедначена боја, лузните се поблаги. Како се зголемува продукцијата на колаген ефектите во наредните 12 месеци стануваат се подобри. Резултатите варираат зависно од возраста, претходното оштетување на кожата и општиот начин на животот.

Кои регии се третираат?

· Горните и долни очни капаци

· Образи и чело

· Назолабиални брчки

· Брчките околу устата

· Оштетена и остарена кожа од сонце

· Хиперпигментации

· Врат и подбрадок

· Деколте

· Раце

· Лузни од акни

· Ретка и слаба коса

Главни предности

· Без ризик затоа што се употребува наша крв

· Нехируршка метода

· Природна регенерација со наши стем клетки и фактор на раст

Недостатоци на методата

· Потребни се 2-3 месеци за да се види убавиот резултат

· Единствен несакан ефект е можна појава на модринка

Колку долго трае ефектот?

18 месеци- 2 години

Контраиндикации

· Карцином на лицето

· Системски карцином, хемотерапија или стероидна терапија

· Аутоимуни болести

· Тешки кожни заболувања

· Антикоагулантна терапија, аспирин

Комбинирана ПРП со МЕЗОКОНЦИ или ХИЈАЛУРОНСКА КИСЕЛИНА

При изведување на третман со филер Хијалуронска киселина или Мезонити може да се обогати третманот со ПРП. Тоа се прави во еден третман.


3,343 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page